Monday, September 3, 2012

Party like there's no sense or sensibility

Asuin tosi isossa ja avarassa penthouse suitessa jossain keskellä Kokkolan kaupunkia. Asunto oli kirkas, hyvin moderni ja no.. kaikkea sitä, mitä en oikein osaisi kuvitella asuntoni olevan. Yksi seinä oli lasia, ja johti kaksitasoiselle parvekkeelle, joka myös oli valtava. Alemmassa tasossa oli hauska L-kirjaimen muotoinen uima-allas.

En oikein muista miksi asuin niin hienossa kämpässä, mutta vuokra oli käsittämättömän halpa. Halvempi kuin nykyisessä lukaalissani. Kaikki muut talon asukkaat olivat jotain kunnon miljonäärinousukkaita.

Ensimmäiseksi tietysti pidin aivan hervottomat tuparit kaikille kavereille ja niiden kavereille ja tuntui siltä, että siellä oli aika paljon ihan tuiki tuntemattomiakin tyyppejä. Eipä tuo haitannut. Bileet olivat varsin tapahtumarikkaat. Joku onnistui kännissä polttamaan uunin keittiössä ja melkein tuhoamaan muutkin sähköllä käyvät keittiövälineet, joku 12-vuotias jonne meinasi hukkua sinne parvekkeen uima-altaassa ES pörinöissä ja jossain vaiheessa pippaloihin marssi noin metrin pituinen käytännössä alaston KÄÄPIÖ, joka oli kaikenlisäksi vammainen. Kääpiö väitti minun tilanneen hänet sinne strippaamaan ja että hän oli suosittu alaston siivooja.
Tuijotin naama venähtäneenä tuota melkoisen no, öh, kammottavaa näkyä. Kääpiö kaivoi sanattomuuteni edessä kalupussistaan esiin pienen, kieron katkarapukullinsa ja heilutteli sitä ajatellen sen selvästi olevan lumoava näky sanoen: "Eikö sinä halua??"
"Voisitko joo nyt poistua."

Muistan myös jonkun Neil Gaimanin näköisen jätkän, jonka kanssa olin parvekkeella tupakilla ja katselimme kaiteelta alas. Talo oli ihan suntin rannalla ja sieltä näkyi melkein koko Kokkolan yli. Puhuimme jotain syvällisiä, mutta empä kuollaksenikaan muista mitä. Siinä samassa se jonne kompastui sinne altaaseen ja läksiä varhaisteinikalasteluun.
Piti antaa ihan elvytystä sille penskalle, eikä mulla ollut harmainta aavistusta kuka se edes oli, kuka hitto sen sinne oli kutsunut/päästänyt sisään ja kuka helvetti oli antanut 12-vuotiaalle alkoholia. Kyrsi.

Aamulla jouduin korjaamaan sitten vahinkoja, joita kyllä oli runsaasti. Keittiössä olevan tiskikoneen moottorista oli revitty johtoja irti ja jouduin niitä laitella takaisin. Joku oli myös yrittänyt sabotoida mikroaaltouunia ja tavan uuni oli aivan karrelle palanut ja haisi palaneelta muovilta. Mietiskelin, että mitenkähän tästäkin nyt sitten kannattaisi vuokranantajalle kertoa.

Se 12 v jätkä nukkui krapulaansa pois sohvalla kun sen isä tuli hakemaan poikaansa. Isä kiitti vuolaasti poikansa pelastamisesta ja läksytti poikaansa sanallisesti. Ennenkuin he lähtivät, nussimme isän kanssa makkarissa. Ratsastelin villisti miehen päällä. Että sellainen kiitos, hah hah ha.

Kävin kaupungilla ostamassa lisää siivoustarvikkeita ja kun tulin takaisin oli talossa kova trafiikki kun muut asukkaat tulivat ilmeisesti töistä kotia jne. Talon hissi oli vähintäänkin hämmentävä, koska se oli ensinnäkin valtava huone, täynnä erittäin kalliita nojatuoleja ja hississä piti ottaa jonotusnumero. Hissi pysähti jonotusnumeroitten mukaisessa järjestyksessä kerroksiin.
Juttelin muitten asukkaitten kanssa talossa asumisesta ja yritin peitellä sitä, että olin vain köyhä taiteilija.

WHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Aivot - ei!

No comments:

Post a Comment